Historie LRP Reizen

Motor- en Autorondreizen door Schotland 

Inleiding

Historie LRP Reizen start op 1 januari 2013. Lukas Ruiter bood haar activiteiten als touroperator aan op internet. Vele waren verrast en hadden dit niet van mij verwacht. Toch gedaan en met heel veel plezier doe ik het nog steeds. Deze nieuwe onderneming kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Door dat ik geconfronteerd werd met de diagnose “organic toxic dust syndrome” of in het Nederlands bedrijfsastma was er een einde van mijn carrière als boekbinder.

Samen met Anton van Hierden runden wij ProQu, een kleine boekbinderij die boeken bindt in kleine oplages met een minimum van 1. Na 2 jaar kreeg ik luchtweg problemen. Ik werd op het werk steeds vaker benauwd. Ook ’s nachts stopte mijn ademhaling zeer regelmatig met een maximum van ruim 2 minuten. Anton stuurde mij naar de dokter die op haar beurt mij naar de longarts door verwees. In oktober 2012 kwam de diagnose bedrijfsastma. Einde van een boekbinder.

Start van Lukas Ruiter Production

Ik had opeens veel tijd over en op mijn 50e weigerde ik achter de geraniums te zitten.  Dus ik ben aan het denken gegaan. Kan ik iets met mijn hobby’s? Het antwoord was ja. Ik had een motorfiets waar mee ik dag tochten maakte. Een grote dikke vette BMW. Ik was er mee naar Schotland geweest samen met Anton en nog twee heren. De organisatie lag bij mij want sinds 1970 kom ik zeer regelmatig in Schotland. Met plezier had ik een bed & breakfast geboekt in Newtonmore en de overtocht met de ferry van IJmuiden naar Newcastle en terug. Ook maakte ik routes voor de Garmin navigator.

We bezochten een whiskydistilleerderij, Lochness en bereden de meest gave kleine weggetjes in de Cairngorms en Highlands. Ik had in een ver verleden ook routes gemaakt voor vrienden en kennissen. Het resultaat: keer op keer complimenten. Ik ben op internet gaan kijken wie en wat voor een reizen er werden aangeboden door Schotland. Het werd tijd om conclusies te trekken en Lukas Ruiter Production was geboren.

Werk aan de internetwinkel Historie LRP Reizen

Auto en motorrondreizen door SchotlandIk wilde, hoe dan ook, op 1 januari 2013 operationeel zijn. Dus een lijst maken van “things to do”: een domein op het internet; lid worden van VvKR; reisgarantiefonds; verzekeringen; contact maken met de diverse veerdiensten en hotels; zelf software maken zodat de boekingen gestructureerd werden (en worden) verwerkt; tekst maken voor een website; pakketreizen samenstellen; een bankrekening openen; een marketingplan maken; advertenties en een loge ontwerpen; drukwerk bestellen; inschrijven bij Kamer van Koophandel. Tussen door ook nog regelmatig voor controle naar de dokter en toen ik zover was heb ik het wereldkundig gemaakt! Dat was dus op 1 januari 2013. Een paar dagen later bij Kamer van Koophandel ingeschreven en ik was in zaken.

Het 1e jaar tot en met het 10e jaar

Best allemaal spannend. Een bedrijf gestart en dan maar wachten op je eerste klant. Dus wat tijd over en dus reden om de vakantie- en de motorbeurs te bezoeken om te zien wat de mogelijkheden zijn. Een trip naar Schotland om hotels te bezoeken en routes te testen. In de stress schieten…… we hebben een boeker! Dus m’n eerste factuur maken, ferry boeken en hotelovernachtingen reserveren. Het was voor een vader en dochter. Ik belde de boeker op om te weten wat voor een persoon het was, welke ervaring met motorrijden aanwezig was en wat de wensen waren. Dus routes aanpassen kijken naar een mooie combinatie van rijden en bezoeken van bezienswaardigheden. Vader en dochter kwamen terug en waren enthousiast over de rondreis maar hadden wel een paar opbouwende opmerkingen die ik nu nog steeds verwerk in alle reizen.

Het 2e jaar had ik aanmerkelijk meer reizigers. Ik werd steeds handiger in het boeken van ferry en hotels. De klanten kwamen stuk voor stuk heel positief terug van de reizen (sommige reizigers hebben daarna ieder jaar opnieuw geboekt met uitzondering van de twee covid jaren). Lukas Ruiter Production had een bestaansrecht en ik kon eindelijk zeggen dat er een inkomen was, wel beperkt. Samen met twee maten waren we uitgenodigd door Motoscotland om mee te werken aan een documentaire van de BBC. Offroad cursus bij Inveraray. Lukas Ruiter Production had in het 3e jaar ook een reis waarbij een cursus van drie of meer dagen rijden door de wildernis van Schotland.

Door de jaren heen groeide het Lukas Ruiter Production gestaagd. Wat mij steeds meer stoorde was dat de naam van mijn bedrijf te lang was. De meeste mensen houden van kort en eenvoudig. Een goede reden om het bedrijf een kortere naam te geven. In het vierde jaar veranderde dat in LRP Reizen. Dat werkte heel goed! LRP Reizen werd makkelijker gevonden op internet en dat merkte ik ook in het aantal bezoeken van de website.

LRP Reizen werd niet alleen specialist in auto- en motorreizen door Schotland. Ierland was de volgende stap. Rondreizen door dit land met motor was voor vele een grote wens. De reis van en naar Ierland was wel duur, 2x een zee oversteken met een boot. Ondanks die hoge prijs werd het toch een succes.

2022 werden de reeds geboekte reizen van 2020 en 21 uitgevoerd evenals de nieuwe boekingen. Wederom een groot succes. We hebben in 2022 besloten om de reizen naar Noorwegen en Ierland niet meer te verzorgen en ons helemaal te specialiseren op reizen door Schotland.

De kracht van LRP Reizen Historie LRP Reizen

Ik vraag me wel eens af waarom zou je een rondreis door Schotland bij LRP Reizen boeken. Wat doet LRP Reizen voor haar reizigers? Is het de passie die ik voor Schotland heb? Ik vind het in bijna alle opzichten een land waar je werkelijk heel veel mogelijkheden hebt. Maar het belangrijkste wat Schotland rijk is, is ruimte. Ruimte in de letterlijke betekenis van het woord. Geen haringen in een tonnetje maar ruimte. Ook de figuurlijke betekenis van het woord, ruimte om te ontspannen, inspiratie op te doen, en vooral genieten.

LRP Reizen heeft altijd met de grootste zorg de hotels uitgezocht die passen bij haar reizigers. Familiehotels en inn’s waar we de eigenaren van kennen. LRP Reizen vindt het belangrijk dat je na een dag op de motor zitten of toeren met je auto een landingsbiertje moet kunnen drinken. Lekker de dag doornemen en weer uitkijken naar de volgende dag. Je komt in deze kleine accommodaties ook veel eerder de lokale bevolking tegen. Die zijn altijd vriendelijk en geven je nog meer lokale informatie. LRP Reizen weet veel maar niet alles.

Wat alle reizen van LRP Reizen gemeen hebben is de opbouwende wauw factor. Je moet iedere dag met verbazing afsluiten en denken dat het de mooiste rit is geweest in je leven.

LRP Reizen past de dag routes aan naar wensen en ervaring van de reiziger. Niet overdreven veel kilometers rijden want het is tenslotte toch vakantie. Wil je heel veel kilometers rijden? Ga dan naar het circuit!

De kracht van LRP Reizen is de kennis van het land en ze voelt zich betrokken bij de vakanties die reizigers bij haar boeken.

We kregen en krijgen nog steeds leuke, mooie, ontroerende verhalen van reizigers die bij ons een reis gemaakt hebben. De ene keer als een review en de andere keer als een lang telefoongesprek. We krijgen informatie over nieuwe ontwikkelingen en leuke aanwijzingen. Dit gebruiken we allemaal bij het samenstellen van onze rondreizen.

LRP Reizen zal ook in de toekomst gewoon daar gaan met haar werk. Het wordt met plezier en passie gedaan. De hoop is dat al onze klanten terugkomen van een rondreis met dezelfde passie van Schotland als dat wij hebben! Alleen dan is wat ons betreft de reis geslaagd.

Dus wij zullen doorgaan met ons werk en passie, reizen naar en door:

The Greatest Wee Country in the World

Historie LRP Reizen