9-daagse reis “Kris-Kros Scotland”

Deze vakantie staat in het teken van de bergen en dalen van Schotland. Je doorkruist de binnenlanden met z’n vele woeste bergen, brede watervallen en de twee hoogste passen van Groot-Brittannië. Na iedere bocht die je rijdt een ander uitzicht met kleine dorpjes en sprookjesachtige kastelen. Natuurlijk ga je langs Loch Ness en door Glencoe. Wij hebben de “Two Kelpies” en “Falkirk Wheel” opgenomen in één van de routes. De routes zijn gemaakt om tijd over te hebben om bezienswaardigheden te bezoeken. En als je na je reis thuis bent zal je met plezier terugdenken aan een zeer geslaagde vakantie.

Kenmerken

geschikt voor:
motorrijders met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

totaal aantal kilometers:
± 1440 km (gemiddeld per dag ±205 km).

aantal deelnemers:
1 t/m 6 personen.

vertrek:
van 15 mei t/m 15 september iedere dag van de week behalve zaterdag.

Bij de reissom inbegrepen

  • Overtocht met DFDS Seaways van IJmuiden naar Newcastle en terug (inclusief diner en ontbijt in het buffet restaurant en een binnenhut voor 2 personen);
  • 6 hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over Groot-Brittannië;
  • GGTO Reisgarantie.

Niet bij de reissom inbegrepen

  • Kosten veerponten en tol in Groot-Brittannië;
  • Middag- en avondmaaltijden;
  • Eventuele brandstoftoeslag ferry IJmuiden – Newcastle – IJmuiden;
  • entree voor bezienswaardigheden.

De route van dag tot dag

Dag 1 – Afvaart naar Newcastle

Om 15:00 uur meld je je bij de terminal van DFDS Seaways in IJmuiden. Vanaf 15:30 kan je inschepen en om 17:30 volgt de afvaart naar Newcastle. Je diner en ontbijt in het  buffet restaurant zijn bij de prijs inbegrepen.

Dag 2 – Aberdour (±235 km)

Om een uur of 9 meert het schip af. Na het ontbijt ga je naar de voertuigen en om een uur of 10 Britse tijd ga je lekker rijden. We hebben in de eerste paar kilometers wat rotondes opgenomen om snel en gemakkelijk aan links verkeer te wennen. De route gaat via Carter Bar, waar je een mooi uitzicht hebt over het Schotse landschap, via de Moorfoothills en over de Forth Road Bridge rijdt je dan naar Aberdour. In Aberdour is een mooi kasteel te vinden en een nostalgisch postkantoortje, dat het bezoeken meer dan waard is.

Dag 3 – Inveraray (±205 km)

Na je ontbijt vertrek je van Aberdour naar Inveraray. De route heeft in het begin een agrarisch karakter maar zal snel veranderen door de leuke stuurwegen langs hoge bergen. Natuurlijk hebben we Loch Lomond in de route opgenomen evenals de Glen Kinglaspas tussen Loch Long en Loch Fine. Als je eenmaal in Inveraray bent heb je nog tijd over om het Inveraray Castle te bezoeken.

Dag 4 – Kildrummy (±255 km)

De langste route van deze reis gaat dwars door Schotland. Adembenemende vergezichten, watervallen en de hoogste pas van Groot-Brittannië, “Devils Elbow”, zijn het fotograferen meer dan waard. Uiteindelijk kom je in het vriendelijke Aberdeenshire in een Inn waar je rustig de dag kan doornemen onder het genot van een glaasje.

Dag 5 – Roybridge (± 210 km)

Na vertrek uit Kildrummy is het gelijk genieten op de motor! Je rijdt dan naar “the Lecht” die toegang geeft tot het whisky Mekka van de wereld. Als je na Grantown naar links kijkt zie je de Cairngorms liggen en in de maanden mei en juni ligt daar nog sneeuw op. Vervolgens richting de zuidoever van Loch Ness en daarna via Fort Augustus naar Roybridge alwaar een leuke en aangename Inn op je komst wacht.

Dag 6 – Carnwath (±230 km)

Deze dag rijd je langs de hoogste berg van Schotland de “Ben Nevis” en daarna ga je Glencoe in. Een prachtige route die langzaam stijgt voert je langs Rannoch Moor, een moerasachtig gebied. Daarna daal je af naar Loch Lomond. Dit gebied “Trossachs National Park” is het op één na grootste natuurpark van GB waar je je zal verbazen over de alomtegenwoordige schoonheid.

Dag 7 – Stannersburn (±225 km)

De route is een verbinding tussen de Trossachs National Park en Kielder Forest Park. Als je bij Falkirk aankomt laten we je langs de twee Kelpies en het Falkirk Wheel gaan die iedereen gezien moet hebben en die inmiddels bijna zo beroemd zijn als het monster van Loch Ness. Na deze stop komen weer de mooie stuurwegen, die je uiteindelijk naar het hotel brengen, dat midden in Kielder Forest park is gelegen.

Dag 8 – North Shields (DFDS Seaways) (±100km)

Nog slechts 100 kilometer resten je tussen het hotel en de ferry. Maar natuurlijk hebben wij weer een aantal leuke weggetjes gevonden. Een bezoekje aan één van de romeinse forten behoort tot de mogelijkheden. Wij raden iedereen aan om nog even bij de “Diamond Inn” langs te gaan voor je laatste barmeal in Groot-Brittannië. Hierna gaat het helaas alweer naar de terminal waar de ferry ligt. Als je aan boord bent kan je weer genieten van een diner in het “Seven Seas buffet restaurant”

Dag 9 – Aankomst in IJmuiden

Je hebt weer alle tijd om te genieten van een ontbijt in het buffet restaurant en nog even buiten te kijken hoe het schip de Nederlandse kust nadert. Tussen 9 en 9:30 uur meert het schip af in IJmuiden. Je gaat van boord, nog even snel door de douane en dan gaat het weer op huis aan. Wel rechts gaan rijden want links zit bij de meeste bestuurders nog in het systeem!

De route kan afwijken i.v.m. beschikbaarheid van Hotelaccommodaties