15-daagse reis Nature of Wales

Tijdens deze rondreis verkent u heel Wales en bezoekt u vele prachtige plaatsen. Wanneer u aankomt, zult u direct ontdekken hoe anders Wales is. Neem alleen de taal al. Hoewel men overal Engels verstaat, spreekt één op de vijf mensen ook Welsh, één van de oudste talen in Europa. De bijzondere cultuur gecombineerd met de schitterende natuur, de vele bezienswaardigheden en de vriendelijke bevolking maken van Wales een fantastische vakantiebestemming. Dus Croeso I Cymru, oftewel Welkom in Wales!

 

Kenmerken

geschikt voor:
motorrijders en automobilisten met gemiddelde rijervaring en motorrijders met duopassagier.

aantal deelnemers:
1 t/m 4 personen.

vertrek:
van 15 mei t/m 15 september iedere dag van de week

Bij de reissom inbegrepen

  • Overtocht met Stena line van Hoek van Holland naar Harwich en terug (inclusief een binnenhut voor 2 personen);
  • 12 hotelovernachtingen op basis van bed & breakfast;
  • Route voor GPS of route op papier;
  • Informatie over verkeer en Groot-Brittannië in het algemeen;
  • GGTO Reisgarantie;
  • Sticker(s) voor het eventueel afplakken van de koplamp i.v.m. links rijden.

 

Niet bij de reissom inbegrepen

  • Kosten veerponten en tol in Groot-Brittannië;
  • Middag- en avondmaaltijden;
  • Eventuele brandstoftoeslag Stena Line;
  • entree voor bezienswaardigheden.

De reis van dag tot dag

Dag 1 – afvaart naar Harwich

Om 22:00 uur vertrekt de ferry naar Harwich. Aan boord nog lekker wat drinken. De volgende dag kom je om half zeven aan en kan je uitgerust aan het Britse verkeer wennen.

Dag 2

Even wennen aan het verkeer en dan heerlijk toeren naar de omgeving van Oxford. Oxford is een studentenstad pur sang en heeft ook heel veel mooie historische gebouwen.

Dag 3

je komt aan in Cardiff, de hoofdstad van Wales, waar je 1 nacht zult verblijven. U heeft alle tijd om deze gezellige en compacte stad te ontdekken. Bezoek het National Museum met zijn uitgebreide kunstcollectie, het imposante Cardiff Castle of St Fagan’s, één van de mooiste openluchtmusea van Europa. Of geniet van de vele winkels, markten, restaurants en pubs.

Dag 4 en 5

Je rijdt door naar de Pembrokeshire Coast, waar je 2 nachten zult verblijven. Het Pembrokeshire Coast National Park is het enige nationale park dat direct aan de kust ligt. Bezoek hier één van de vele kleine dorpjes die genesteld op de kliffen liggen of wandel over enkele van de mooiste stranden van Europa.

Dag 6

Je reist vandaag verder naar het zuiden van het Snowdonia National Park, waar je 1 nacht zult verblijven. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de gezellige kustplaats Aberystwyth, met zijn gekleurde huizen, mooie strand en historische binnenstad.

Dag 7 en 8

Je rijdt vandaag verder naar de omgeving van Conwy, waar je 2 nachten zult verblijven. Bezoek het noordelijke gedeelte van het Snowdonia National Park, de stad Caernarfon met zijn prachtige Caernarfon Castle of de historische stad Conwy, eveneens met een indrukwekkend kasteel.

dag 9

Je reist deze dag naar de omgeving van Llangollen, niet ver van de Engelse grens, waar je 1 nacht zult verblijven. Geniet in dit marktplaatsje van de vele winkels, restaurants en cafés. Niet ver van Llangollen liggen de ruïnes van de prachtige Valle Crucis Abbey, wat een bezoek meer dan waard is, en Pontcysyllte Aquaduct.

dag 10

Je reist verder naar Llandrindod Wells, waar je 1 nacht zult verblijven. Llandrindod Wells is de meest centrale stad van Wales en staat bekend als Spa Town vanwege de helende werking van het lokale bronwater. Onderweg hier naartoe kan je een bezoek brengen aan de schitterende Shropshire Hills, dat zeer terecht is uitgeroepen tot Area of Outstanding Natural Beauty, of aan het sfeervolle plaatsje Oswestry.

dag 11 en 12

Vandaag reist je verder naar het Brecon Beacons National Park, waar je 2 nachten zult verblijven. Geniet hier van de prachtige natuur, de rust en de gezellige plaatsjes. Als je van wandelen houdt, dan bent u hier aan het juiste adres.

dag 13

Weer terug rijden in de richting van de Noordzee. De overnachting is in de omgeving van Cambridge, een gezellige studentenstad.

dag 14

Van Cambridge naar Harwich is geen grote afstand dus kan je nog heerlijk de omgeving verkennen of naar het wereld beroemde Duxford Imperial War museum. Hier staan vele vliegtuigen van de tweede wereldoorlog en ook vliegtuigen die iconisch zijn zoals de Concorde. ’s Avonds weer met de ferry terug naar Nederland.
Harwich (Stena Line)

Dag 15

’s Ochtends kom je vroeg aan in Hoek van Holland. Naar huis rijden met een geweldige reis en ervaring rijker.